Ексклюзиви
вівторок, 13 січня 2015 10:04

Ставицький переоформив київський маєток на кіпрську компанію

Один із київських маєтків родини екс-міністра екології Едуарда Ставицького восени було переоформлено на нового власника.

Про це пише у своєму блозі журналіст "Deutsche Welle" Катерина Каплюк.

Як зазначає авторка, будинок на вул. Дубенська, 14 (біля Ботанічного саду) раніше був оформлений на його тещу Валентину Ушакову.

З жовтня 2014-го власником будівлі стала кіпрська компанія "Магавенія Інвестментс" ("Magavenia Investments"), йдеться у блозі.

 

На цю ж "Магавенія Інвестментс" нещодавно переписали ТОВ "Актив капітал груп", яким раніше володіла Ушакова. Директором "Актив капітал груп" і досі лишається Анатолій Ставицький, батько екс-міністра.

 

Власником "Магавенії" є компанія "Сайкон Холдінгс ЛТД" ("Sykon Holdings LTD").

 

Крім того, журналістка повідомила про офіційних власників квартир у Пасажі на Хрещатику.

 

За словами авторки, наприкінці 2000-х квартирами № 30-31 володіла близька до екс-глави Партії зелених Володимира Костеріна фірма "Медіа Проект Плюс", але хто саме був власником в 2013-2014 роках, наразі невідомо. Як казали сусіди, найчастіше на цьому поверсі можна було побачити тещу Ставицького. Тепер же принаймні одній квартирі (а саме №31) навряд загрожує арешт.

"Відповідно до запису в реєстрі, в грудні 2014-го її власницею стала Юлія Лаута. Так звати подругу/дівчину сина Ставицького, яка неодноразово на камеру заявляла про давнє знайомство із ним", - пише Каплюк.

Іншою квартирою в Пасажі (№78), де ще на початку 2014-го була прописана дружина міністра Олена, володіє компанія "Еліт-Рент".

Ця фірма має у власності й одну з квартир на бульварі Дружби Народів, 14-16: у цьому будинку правоохоронці знайшли дорогоцінності міністра Ставицького під час обшуків, проведених після його втечі з України після Майдану.

Власник "Еліт-Рента" ховається за шотландською фірмою, однак директор та підписант компанії Сергій Пушкаренко і Володимир Дроботя виявились давніми знайомими екс-міністра. Пушкаренко, наприклад, ще й певний час очолював компанію "Голден Деррік".

Як відомо, після втечі Ставицького з України у нього провели обшук і вилучили колекцію наддорогих годинників, діаманти, злитки золота та 5 мільйонів доларів готівки.

Ставицький був оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

Крім того, як писав у своєму блозі Сергій Лещенко, у листопаді Ставицький став громадянином Ізраїлю і змінив прізвище на Розенберг.

Зараз ви читаєте новину «Ставицький переоформив київський маєток на кіпрську компанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути