неділя, 23 серпня 2015 00:22

Статкевич заявив, що не чекав помилування від Лукашенка

Статкевич заявив, що не чекав помилування від Лукашенка
Микола Статкевич. Фото: nn.by

Рішення президента Білорусі Олександра Лукашенка про помилування стало несподіванкою для екс-кандидата в президенти Миколи Статкевича. За його словами, він не писав президентові прохання про помилування, передає РІА "Новини".

"Зайве говорити, що я не написав ніякого прохання. Я б ніколи не зробив цього ... Я не сподівався, що Лукашенко звільнить мене до виборів", - сказав Статкевич, прибувши до Мінська, зазначивши, що звільнення стало для нього повною несподіванкою.

"О 16 годині зайшли в камеру і сказали збиратися, але не сказали куди. Потім дали розписатися за гроші, які були у мене на рахунку, і зачитали наказ начальника департаменту (департамент виконання покарання МВС Білорусі - ред.) з посиланням на закритий указ Лукашенка", - розповів Статкевич.

Опозиціонер планує продовжити політичну діяльність, а також не планує залишати Білорусь.

Раніше повідомлялося, що президент Білорусі Олександр Лукашенко ухвалив рішення про помилування та звільнення з ув'язнення екс-кандидата в президенти Миколи Статкевича та ще п'ятьох політв'язнів.

Нагадаємо, у грудні 2010 року року в Білорусі відбулися президентські вибори, що супроводжувалися масовими акціями протесту в центрі Мінська. Після завершення голосування був заарештований і засуджений на шість років колонії суворого режиму за "організацію масових заворушень" Микола Статкевич.

Зараз ви читаєте новину «Статкевич заявив, що не чекав помилування від Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути