вівторок, 01 листопада 2016 00:30

Стало відомо, коли Європарламент може розглянути безвіз для України

Стало відомо, коли Європарламент може розглянути безвіз для України

Питання введення безвізового режиму між Україною та ЄС можуть винести на розгляд Європейського парламенту після 7 листопада.

Саме тоді повинні пройти переговори між Європарламентом, Радою Європи та європейською комісією за погодженням механізму призупинення безвізового режиму.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль в ефірі "5 каналу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали головну причину затягування безвізу

"Якщо 7 листопада вони знайдуть компромісне рішення, то на порядку денному з'явиться відмітка про розгляд механізму призупинення безвізового режиму. Ми наполягаємо на тому, щоб питання було винесено на засідання послів країн Європейського Союзу. Щоб по нам було прийнято таке ж рішення, як по Грузії, після або перед виборами зараз", - сказала Зеркаль.

Вона також зазначила, що в Європейському Союзі відбувається боротьба за владу окремих країн та інституцій. Це стало причиною затягування прийняття рішення для України.

"Є певна втома в країнах-членах Європейського Союзу від диктату європейських інституцій. Вони вважають, що краще вирішувати локальні проблеми всередині країни, ніж підкорятися загальному підходу Брюсселю", - сказала Зеркаль.

Раніше повідомлялося, що на пленарній сесії Європарламенту в листопаді не заплановано голосування питання про скасування візових вимог для українських громадян.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що Україна отримає безвізовий режим до 24 листопада, коли в Брюсселі відбудеться саміт Україна - ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли Європарламент може розглянути безвіз для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути