Ексклюзиви
неділя, 18 січня 2015 17:27

Щонайменше 13 країнах долучилися до сьогоднішньої української акції

Щонайменше 13 країнах долучилися до сьогоднішньої української акції
Фото: Радіо Свобода

Щонайменше 13 країн світу долучаються сьогодні до київського Маршу миру, щоб висловити українському народу солідарність у боротьбі з тероризмом.

"Одночасно з мирним маршем у Києві ми закликаємо до маршу єдності та солідарності з Україною, де вже вбито терористами тисячі мирних жителів. 13 січня ще 12 цивільних загинули внаслідок обстрілу з боку терористів у Волновасі", – зазначено у Facebook на сторінці маршу в німецькому місті Гамбург, пише Радіо Свобода.

У Вашингтоні акцію заплановано біля Білого дому, щоб "привернути увагу всього світу до тероризму та агресії з боку Росії на сході України та вимагати ухвалити жорсткіші санкції до Російської Федерації".

"Ми висловлюємо солідарність з усіма жертвами тероризму, і тими, хто загинули і тими, хто потерпає від нього зараз", – йдеться в запрошенні на марш "Я є Україна, STOP RUSSIAN TERRORISM" в Аргентині.

До маршу миру долучаться активісти у столицях Нідерландів, Франції, Великої Британії, Чехії (крім Праги, акція відбудеться і в місті Брно), Ірландії, Росії, Німеччині (Гамбург, Берлін, Лейпциг, Франкфурт), США (Вашингтон, Сан-Франциско, Сан-Дієго), Австрії, Італії (Рим, Барі, Неаполь), Португалії, Польщі.

В Україні, окрім столиці, марші миру сьогодні відбуваються в Запоріжжі, Дніпропетровську, Рівному, Львові, Одесі, Харкові, Кривому Розі.

"Вдячний кожному українцю, хто сьогодні не залишився байдужим", – сказав у своєму виступі президент України Петро Порошенко людям, які пройшли від парку Шевченка до Майдану, щоб вшанувати загиблих цього тижня під Волновахою, а також інших жертв збройного конфлікту на сході України.

Зараз ви читаєте новину «Щонайменше 13 країнах долучилися до сьогоднішньої української акції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути