Ексклюзиви
понеділок, 15 лютого 2016 00:06

Сьогодні в Криму продовжиться суд над кримчанами, які відстоювали цілісність України

Сьогодні в Криму продовжиться суд над кримчанами, які відстоювали цілісність України

У понеділок,15 лютого в будівлі Верховного суду Криму відбудеться п'яте засідання по кримінальній справі "26 лютого", розгляд справи призначено на 10 годину ранку. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Фігуранти справи "26 лютого" – Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджи, Алі Асанов, Ескендер Кантемирів, Талят Юнусов, Ескендер Емирвалиев, Ескиндер Небиев – за даними російського слідства брали участь у масових заворушеннях 26 лютого 2014 року біля кримського парламенту, в які переріс багатотисячний мітинг прихильників територіальної цілісності України і протистояли їм активістів партії "Русское единство", очолюваної на той момент нинішнім главою Криму Сергієм Аксьоновим. Через що утворилася тиснява, де загинули двоє мітингувальників, 79 осіб, за даними слідства, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Новини за темою: Україна відзначить річницю мітингу 26 лютого в Криму та звільнення Маріуполя від бойовиків, - постанова

15 січня 2016 року група обвинувачів на чолі з російським прокурором Криму Наталією Поклонською в суді зачитала обвинувальний висновок у відношенні шести активістів.

На засіданні 25 січня російський Верховний суд Криму залишив під вартою до 8 березня фігурантів "справи 26 лютого" Чийгоза, кримськотатарських активістів Алі Асанова, Мустафу Дегерменджи.

Всі фігуранти "справи 26 лютого" не визнають своєї провини і вважають її політично вмотивованою.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в Криму продовжиться суд над кримчанами, які відстоювали цілісність України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути