Ексклюзиви
неділя, 02 серпня 2015 16:57

Ситник розповів про перші призначення в Антикорупційному бюро

Ситник розповів про перші призначення в Антикорупційному бюро
Фото: tyzhden.ua

Національне антикорупційне бюро визначило перших 16 переможців - майбутніх співробітників юридичної, аналітичної служб і бухгалтерії.

Про це повідомив директор НАБ Артем Ситник, повідомляє прес-служба НАБу.

"Уже призначено близько 10 людей, по решті проводиться спецперевірка і процедура звільнення в порядку переведення", - уточнив він.

Він також повідомив, що вже до жовтня планує набрати 70-100 детективів і ще близько 50 осіб в інші підрозділи.

"У такому складі почнемо працювати, і поступово будемо добирати інших співробітників. Я не впевнений, що нам відразу вдасться знайти всі 100 детективів, тому що ми орієнтовані на якість, а не на кількість", - зазначив директор НАБ.

За його словами, Бюро вже почало формування силового підрозділу, керівний склад вже призначений.

"У спецназ люди будуть набиратися з урахуванням рівнів фізпідготовки - їм доведеться здавати не тільки знання законодавства, а й фізичні нормативи, іспит з рукопашного бою. По-іншому ніяк - їхнє завдання проводити захвати, охороняти учасників кримінального судочинства та працівників бюро", - підкреслив Ситнік.

Директор НАБ нагадав про те, що триває відкритий конкурс на посаду детективів Бюро. Серед кандидатів - як люди з досвідом, так і молоді фахівці приблизно в однакових пропорціях.

"Минимальные требования к кандидатам в детективы – юридический стаж и юридическое образование. Если кандидат им соответствует – он допускается к экзамену. Единственное, чему будет отдаваться предпочтение, - так это знанию английского языка, потому как работа на этой должности подразумевает международное сотрудничество. Все ведь прекрасно понимают, что активы многих чиновников находятся не в Украине", - отметил Сытник.

"Перед тем, как я утвердил квалификационные требования к детективам, мы обсуждали возможность набирать людей без опыта. Потом я решил, что хотя бы минимальный опыт нужен, причем не только юридический, но и жизненный. Иначе человек не сможет вести дела, которые от него требует общество – против министров, замминистров, губернаторов и так далее", - пояснил директор НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «Ситник розповів про перші призначення в Антикорупційному бюро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути