Ексклюзиви
субота, 29 серпня 2015 09:34

"Сім'я" Януковича масово розбирає елітні московські квартири

"Сім'я" Януковича масово розбирає елітні московські квартири

Колишні чиновники часів екс-президента втікача Віктора Януковича забезпечили небувалий попит на ринку елітного житла в Москві.

Про це пише РБК.

Зокрема, ріелтори розповідають, що соратники колишнього власника золотого батона орендують елітні квартири, не звертаючи уваги на ціну.

Так, регіональний директор департаменту елітної житлової нерухомості Knight Frank Russia & CIS Олена Юргенєва згадує, як на початку 2014 року після втечі багато українських політиків разом із сім'ями, осіли в Москві. Орендували елітне житло як безпосередньо, так і через російських довірених осіб.

"З початку минулого року ми спостерігали ажіотажний попит на оренду елітних квартир з боку громадян України. При цьому хороші пропозиції здавалися за високою ціною в доларовому еквіваленті (від $15 тис.) у найкоротші терміни", - підтвердив генеральний директор агентства нерухомості "Бон Тон" Надія Коркка.

Також ріелтори розповідають, що втікачі з України орендували квартири площею 400-500 кв.м., в яких було мінімум по п'ять спалень.

Через відсутність достатньої кількості таких квартир на ринку Москви, багато хто вирішив вибрати для проживання житло в Підмосков'ї. Там вони також не торгувалися і нерідко знімали будинки за завищеними цінами.

Разом з тим, українські орендарі елітного житла в Підмосков'ї віддавали перевагу в першу чергу Рублево-Успенському шосе. Там, де їх приваблювали дорогі селища, санаторій "Барвиха" і "Ландшафт", розповідають ріелтори.

У Москві ж серед оточення Януковича популярними були: Арбат, Тверська, Остоженка, Патріарші пруди. Оренда квартир в цих районах коштує від $10 тис. до $30 тис. на місяць.

Друга хвиля масового переїзду українських політиків до Росії була зафіксована в момент загострення ситуації на Донбасі.

Таким чином, українські орендарі знімали кожну третю елітну квартиру.

"У першу хвилю угоди укладалися в бюджеті від $10 тис., друга хвиля була скромнішою - дивилися в основному квартири за $5-7 тис. Ми спостерігали в цей період значне зростання середнього бюджету угод - як у доларах, так і в рублях. У результаті у другому кварталі минулого року ставки оренди в елітному сегменті досягли свого максимального значення ", - пояснює голова ради директорів Kalinka Group Катерина Румянцева.

Також часто фіксувалася покупка елітного житла українськими політиками. Так наприкінці лютого якась група громадян купила будинок в підмосковній Барвисі за $52 млн.

Зараз ви читаєте новину «"Сім'я" Януковича масово розбирає елітні московські квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути