неділя, 31 січня 2016 16:58

Силового захоплення ринку "7-й кілометр" не буде - Лордкіпанідзе

Одеська поліція не буде втручатися в господарський спір між власниками ТОВ "Промтоварний ринок" ("7-й кілометр").

Про це редакції 368.media повідомив начальник правоохоронців регіону Гіоргі Лордкіпанідзе.

"Закон - один для всіх. Люди, які зроблять протиправні дії, понесуть відповідальність, передбачену законодавством України. Ніякого силового захоплення ринку і порушення громадського порядку не буде. У нас достатньо резервів, щоб не допустити порушень громадського порядку з обох сторін", - пояснив він.

Поліцейський підкреслив, що мова йде про юридичний конфлікт між старими і новими власниками, які намагаються використати правоохоронців у своїх цілях, прикриваючись патріотичними гаслами. За його словами, у разі провокацій чи заворушень на ринку, правоохоронці будуть діяти максимально жорстко по відношенню до призвідників.

Лордкіпанідзе підкреслив, що не дасть повторитися тієї ситуації, яка вже відбулася на кондитерській фабриці в Житомирській області. У той же час він попросив підприємців і клієнтів "7-го" зберігати спокій, тому поліцейські забезпечать їх безпеку.

Відзначимо, що нещодавно керівником підприємства офіційно є онук його засновника - Віктор Добрянський. Крім того, право підпису отримав якийсь Сергій Шатковський. За даними "Таймера", це прізвище що раніше не фігурувала в тривалому вже кілька років конфлікті навколо промринку, але зате відома у зв'язку з іншими схожими історіями: зокрема, влітку 2013-го року за дуже схожою схемою Сергій Шатковський "очолив" Коростенський щебзавод. Щоправда, ненадовго: акціонери підприємства оперативно зібрали установчі збори і відновили на посаді колишнього директора, а робітники і охорона підприємства завадили представникам Шатковського встановити фізичний контроль над підприємством від його імені. Не секрет, що в 2013-му році на Коростенський щебзавод претендувала група "Фактор" бізнесмена Сергія Тищенко. Тищенко, у свою чергу, пов'язаний з нардепом від "Народного фронту" Сергієм Пашинським - головою комітету ВР з питань нацбезпеки. Останній вважається одним з найбільш впливових членів "Народного фронту".

Не випадково його заступник по комітету Андрій Левус розпочав широку громадську кампанію з дискредитації нинішніх власників промринку. За словами нардепа, ринок є філією "Одеської народної республіки", а його охорону здійснюють 500 "тітушек" бандитів, багато з яких вбивали і викрадали одеських "евромайдановцев". Левус заявив, що якщо підприємство не очистять правоохоронці, то це зроблять активісти. Природно, ніяких доказів своїх слів нардеп не привів.

 
 
Зараз ви читаєте новину «Силового захоплення ринку "7-й кілометр" не буде - Лордкіпанідзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути