середа, 06 січня 2016 11:39

Росіянин розповів, як влада РФ кинула помирати у сніговій пастці 80 людей

Росіянин розповів, як влада РФ кинула помирати у сніговій пастці 80 людей

Росіянин Павло Гусєв, який потрапив у затор на трасі Оренбург-Орськ, заявив, що на федеральних каналах Росії розповіли не всю правду щодо страшної трагедії, яка сталася 2 січня через несприятливі погодні умови.

За його словами, десятки людей, що потрапили в сніговий капкан, марно чекали допомоги. "Це було о 9 вечора в 20 кілометрах від села Кидрясово. Нас добу ніхто не рятував, а нас було чоловік 30. Сиділи ми в своїх машинах і грілися, як могли. Були вагітні, маленькі діти, пенсіонери. Особисто я бачив двох бабусь. У одній обмороження кінцівок, у іншої інсульт. Деякі люди палили особисті речі, навіть оббивку салонів. Дзвонили куди тільки могли. Нам відповідали: "Чекайте, до вас пробиваються!", - каже чоловік.

За його словами, були і такі оператори, які відповідали, що треба було сидіти вдома. "Час минав. Люди отримували обмороження. У ЗМІ ми з гіркотою читали, що нам вже ніби доставлений гарячий чай. Нарешті приїхала снігоприбиральна машина. Вона проїхала вздовж колони, розвернулася і поїхала в бік Орська. Ми залишилися в снігу. Потім приїхав трактор. Допоміг розвернутися машини у бік Оренбурга. Від місця першої стоянки вдалося від'їхати на кілометр. Трактор пішов і більше не повернувся", - продовжує Гусєв.

Він розповів, що до них приїхали о 12 годині 3 січня. "Це знову був старий трактор. Одна вахтовая машина на базі Камаза і кілька осіб рятувальників від МНС, поліції та ДПС. Шестеро допомагали людям вийти з машин. Ці шестеро реально нас і відкопували. Біля одного з автомобілів вони знайшли чоловіка. Обмороження були сильні, чув, дійшло до ампутації рук і ніг. Я не розумію, що сталося. Нам говорили, що їдуть всюдиходи. Але я не бачив жодного", - пояснює чоловік.

"Але я в шоці від МНС. Від їхніх операторів. "Нічого нам дзвонити!", – говорили деякі з них. Я виїхав з Оренбурга, доїхав до села Краснощекове. Там був пост ДПС. Машину не зупинили. Не сказали, що штормове попередження. Не було ніякої розсилки СМС. Нас просто кинули на добу вмирати", - додав він.

Раніше повідомлялося, що у Росії в сніговому заторі загинув 31-річний Едаурд Зіннуров. Його тіло родичі знайшли лише через дві доби.

Нагадаємо, прес-служба МНС в Оренбуржзькій області повідомила, що 3 січня на трасі Оренбург-Орськ через заметіль і снігопад утворилася автомобільна пробка протяжністю 37 кілометрів. Повідомлялося, що 4 січня із зони затору евакуювали більше 80 осіб, 12 з них були госпіталізовані з обмороженням. Крім того, за інформацією рятувальників, наслідки снігопаду ліквідували 157 осіб, було задіяно 55 одиниць техніки.

Однак очевидці події, які перебували на Орській трасі в момент снігопаду, повідомили, що затор утворився увечері 2 січня, близько 20:00. Люди відразу ж почали дзвонити в службу порятунку, проте у відповідь чули лише обіцянки прислати рятувальників через 20, 40 хвилин. В результаті рятувальники приїхали через 16 годин.

Зараз ви читаєте новину «Росіянин розповів, як влада РФ кинула помирати у сніговій пастці 80 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути