четвер, 09 січня 2014 10:50

Росіяни визнали головним словом 2013 року "євромайдан"

Росіяни визнали головним словом 2013 року "євромайдан"
Малюнок: public.ru

Російський портал моніторингу та аналітики Public підвів підсумки самих часто вживаних в ЗМІ неологізмів, слів, що з'явилися в минулому році. Проаналізувавши 7500 ЗМІ, аналітики порталу дійшли висновку, що слово "євромайдан " з великим відривом лідирує в рейтингу нових слів. На другому місці опинилося слово, знову ж пов'язане з лексикою українських опозиціонерів, - "тітушки".

Також портал повідомляє, що в цьому ж ряду неологізмів 2013 року, утворених від прізвищ , перебувають такі слова, як " пехтінг " (процес викриття російських чиновників ) і " мізулінг " (боротьба з гомосексуалізмом і педофілією, часто в мистецтві, має абсурдний характер), а також слово минулого року, яке набрало ще більшої популярності в році, що минає , - "сердюковщіна" (корупція , зловживання чиновників і безкарність ). І нарешті, замикає трійку лідерів новояза - 2013 слово "діссернет". Протягом всього року ЗМІ Росії активно публікували гучні викриття в плагіаті від інтернет-спільноти, яка, за їхнім власним визначенням, "присвячує свою працю викриттів шахраїв, фальсифікаторів і брехунів" від освіти та науки.

Як відгук на суспільно-політичні події року на сторінках ЗМІ в 2013 році з'явилися такі неологізми , як "госдура" , " еков'язень" і "алкокур'єр" , "креакл" (креативний клас), а також вираз "закон негідників" - саме так тепер називають закон проти усиновлення російських сиріт американськими родинами.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни визнали головним словом 2013 року "євромайдан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути