Ексклюзиви
четвер, 03 березня 2016 17:21

Російського блогера можуть посадити за фразу "Бога немає"

Російського блогера можуть посадити за фразу "Бога немає"
Фото: AFP

У російському місті Ставрополь судять блогера Віктора Краснова за фразу "Бога немає" у соціальній мережі "Вконтакте".

Про це повідомляє служба BBC.

Ставропольський суд РФ розпочав розгляд справи Краснова, обвинуваченого в образі почуттів вірян. Йому загрожує позбавлення волі на один рік.

Восени 2014 року під час суперечки в коментарях у соцмережі чоловік заперечував існування Бога і назвав Біблію "збіркою єврейських казок". Після цього двоє учасників дискусії подали на нього заяви в поліцію.

Слідство примусово помістило чоловіка у психіатричну лікарню для проходження експертизи. Краснов провів там місяць. За підсумками експертизи, його визнали осудним.

Сам підсудний своєї провини не визнає.

"Якщо щось не подобається, то вийди і не читай! А як можна серйозно ставитися до того, що пишуть в соцмережах, я не знаю. У цій ситуації, напевно, необхідний закон про захист прав атеїстів. Хоча краще просто прибрати 148-ю статтю. Але ніхто цього робити не буде, інакше дуже багато наглядових і силових відомств залишаться без роботи. І не буде під що освоювати кошти з бюджету", - заявив він в інтерв'ю виданню Грани.ru.

Відомо, що відповідальність за "образу почуттів віруючих" (ст. 148 КК) була введена в Росії після процесу над учасницями групи Pussy Riot. Стаття передбачає покарання у вигляді великого штрафу і позбавлення волі на строк до трьох років.

Зараз ви читаєте новину «Російського блогера можуть посадити за фразу "Бога немає"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути