вівторок, 30 вересня 2014 18:34

Російський офіцер випадково видав Україні секретні документи РФ

Російський офіцер випадково видав Україні секретні документи РФ
Фото: wartime.org.ua

Московський окружний військовий суд засудив полковника Віталія Зайчика до двох років умовно. За даними слідства, в розпорядження українців, які ремонтували ноутбук офіцера, потрапив секретний наказ міністра оборони РФ.

Про це у вівторок, 30 вересня, повідомляє "Інтерфакс".

Зайченко з 2009 року обіймав посаду начальника 5 відділу Управління начальника військ радіоелектронної боротьби і відповідав за організацію радіоелектронного захисту. Полковник мав доступ до відомостей з грифами "особливо секретно" і "абсолютно секретно". Частину секретних відомостів він зберігав на своєму ноутбуці Acer.

Коли ноутбук зламався, Зайченко віддав його на ремонт сестрі - громадянці України. Вона відвезла його в Україну і віддала спочатку одному, а потім іншому комп'ютерному майстру для ремонту і розшифровки інформації.

У розпорядження тих, хто ремонтував комп'ютер, потрапив секретний наказ міністра оборони Росії, а також постанова уряду, які регулюють роботу системи радіолокаційної боротьби.

Згідно з вироком, полковник не збирався продавати секретну інформацію, тому йому не ставиться в провину державна зрада. До тяжких наслідків його дії не призвели. Він визнаний винним у розголошенні відомостей, які охороняє держава.

Зараз ви читаєте новину «Російський офіцер випадково видав Україні секретні документи РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути