Ексклюзиви
пʼятниця, 27 лютого 2015 12:00

Російський "гумконвой" привіз на Донбас бензин та літературу

Російський "гумконвой" привіз на Донбас бензин та літературу
Фото: REUTERS

Значна частина автомобілів 16-го так званого "гумконвою" з Росії перевозила вантаж негуманітарного характеру. Про це повідомили  у Відділі з питань взаємодії зі ЗМІ Адміністрації Державної прикордонної служби України.

"Оскільки переміщення "гумконвою" відбувалося із грубим порушенням норм міжнародного та національного законодавства і погоджених із Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей, контроль українською міжвідомчою групою здійснювався лише шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій", - зазначають прикордонники.

Як сказано в повідомленні, "у період з 06:40 до 07:50 через пункти пропуску "Донецьк" (РФ) та "Матвеєв Курган" (РФ) на в'їзд в Україну прослідувало дві колони "гумконвою" у складі 170 автомобілів. Причому значна частина автомобілів перевозила вантаж негуманітарного характеру, а саме: 41 автомобіль – паливно-мастильні матеріали, 2 – літературу невстановленого змісту".

Нагадаємо, що  Росія з літа 2014 року направляє до зони бойових дій на Донбасі так звані "гуманітарні конвої" - колони вантажівок, вміст яких нікому невідомий, оскільки українські прикордонники, митники, а також представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не мають можливості оглядати вантажі.

У РНБО заявляють, що всі російські "гумконвої" є лише підтримкою бойовиків. Головним чином, вантажівки завозять на підконтрольні терористам території боєприпаси, сухі пайки, зброю.

15-й так званий "гумконвой" із Росії прибув на Донбас 20 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Російський "гумконвой" привіз на Донбас бензин та літературу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути