Ексклюзиви
четвер, 11 вересня 2014 14:01

Російські війська вночі прокрадаються в Україну - Арестович

Російські війська вночі прокрадаються в Україну - Арестович
Фото: vn.20minut.ua

 Росія не відмовилася від своїх наступальних планів на територію України. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав військовий експерт Олексій Арестович, коментуючи відвід частини російських військ з Донбасу.

"Росія справді спочатку частково відвела свої війська. Але зараз вона знову почала їх заводити. Вони проходять на тих 220 кілометрах кордону, які ми не контролюємо. Раніше російські війська заходили в Україну великими колонами, а тепер роблять це маленькими групами, в основному вночі", - розповів Арестович.

За словами експерта, відступальними діями РФ хотіла показати світові свою так звану миролюбивість. "Проте їхні нинішні дії свідчать про те, що Росія не відмовилися від подальшого протистояння".

На думку Арестовича, зараз у планах Кремля щодо України є три основні завдання.

"Зробити сухопутний коридор на Крим, домогтися повного виходу українських військ з території Донецької та Луганської областей, а також встановити контроль над Запорізькою АЕС. Бо вона забезпечує електроенергією Крим", - перерахував він.

Коментуючи інформацію про можливий обстріл Донецька із систем залпового вогню "Град", Арестович не виключив, що це може бути черговою провокацією з боку РФ.

"Це може бути елементом інформаційного тиску. Також це може свідчити про підготовку до загального наступу російських військ. А для цього їм потрібен привід для війни. Наприклад, якась провокація. Українська влада повинна багато разів перевіряти подібного роду інформацію, а потім приймати рішення, які діяти далі", - сказав експерт.

Сьогодні в ЗМІ з'явилася інформація про те, що бойовики на Донбасі й російські військові готують збройні провокації з метою зриву "перемир'я". Зокрема, за даними групи "Інформаційний Опір", терористи планують обстріли Донецька із застосуванням РСЗО "Град", з метою звинуватити в цьому українські війська.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська вночі прокрадаються в Україну - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути