Ексклюзиви
середа, 05 серпня 2015 11:50

Російські паспорти на Донбасі не роздаватимуть - Снєгирьов

Російські паспорти на Донбасі не роздаватимуть - Снєгирьов

Луганський активіст Дмитро Снєгирьов назвав фейком інформацію про видачу російських паспортів жителям "ЛНР" та "ДНР". Про це він розповів в коментарі Gazeta.ua.

На думку Снєгирьова, у розповсюдженні такої неправдивої інформації зацікавлений апарат президента України.

"Намагання Росії повернути окуповані території в лоно України, щоб заморозити конфлікт, ніяк не збігаються з такими фейковими вкидами. Така інформація розповсюджується силами зацікавленими у нагнітанні ситуації всередині України. Йдеться про Апарат президента Порошенка. Українцям створюють певну інформаційну хвилю, щоб якимось чином пояснити недолугу політику глави держави в царині зовнішньо політичних відносин. Виправдати заяви щодо демілітаризації та демаркації", - пояснив активіст.

Він вважає, що Росія не підтримує видачу на території самопроголошених республік Донбасу будь-яких документів російського зразка.

"По- перше, в "ЛНР" та "ДНР" вже була спроба введення так званих внутрішніх паспортів, але вона захлинулася. Бо не знайшла масової підтримки. По-друге, Росія заборонила видавати місцевим випускникам дипломи російського зразка. По-третє, російські митники не визнають митних документів "ЛНР" - "ДНР" і вимагають їх оформлення у відповідності до українського законодавства. Ці факти спростовують інформацію про будь-яку зацікавленість Росії у видачі російських паспортів на території самопроголошених республік Донбасу", - пояснив Снєгирьов.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Кремль розробляє новий план для Донбасу - жителям окупованих територій хочуть видавати російські паспорти.

Зараз ви читаєте новину «Російські паспорти на Донбасі не роздаватимуть - Снєгирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути