неділя, 21 вересня 2014 12:31

Спецтема: Катастрофа Боїнга-777 в Донбасі

Родичі загиблих пасажирів малазійського Боїнга хочуть відсудити в України грошову компенсацію

Родичі загиблих пасажирів малазійського Боїнга хочуть відсудити в України грошову компенсацію
Сума компенсації у кожному випадку повинна становити не менше одного мільйона євро ria.ru

Родичі громадян Німеччини, які загинули в результаті катастрофи літака авіакомпанії Malaysia Airlines рейсу МН17 в небі над Донбасом, мають намір подати проти України позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Як заявив у неділю, 21 вересня, газеті Bild am Sonntag адвокат позивачів Ельмар Гімулла, відповідно до норм міжнародного права "кожна держава несе відповідальність за свій повітряний простір, якщо він відкритий для польотів". Якщо держава не в змозі забезпечити безпеку, вона повинна закрити свій повітряний простір, однак у випадку c рейсом МН17 цього зроблено не було, передає Deutsche Welle.

Адвокат має намір подати позов проти українського уряду в ЄСПЛ протягом двох тижнів. На його думку, сума компенсації в кожному випадку повинна становити не менше одного мільйона євро. Раніше авіакомпанія Malaysia Airlines виплатила родичам загиблих в катастрофі по 5 тисяч євро. Зараз розглядається питання про виплату ще по 50 тися. євро.

Катастрофа авіалайнера авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала Лумпур, сталася 17 липня в Донецькій області. Країни Заходу вважають, що літак збили проросійські сепаратисти, Москва покладає відповідальність за інцидент на Київ.

Зараз ви читаєте новину «Родичі загиблих пасажирів малазійського Боїнга хочуть відсудити в України грошову компенсацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути