Ексклюзиви
четвер, 23 жовтня 2014 17:53

Рідні та близькі правоохоронців Кіровоградщини зібралися на мітинг захисту фінансових прав

Рідні та близькі правоохоронців Кіровоградщини зібралися на мітинг захисту фінансових прав

23 жовтня більше двохсот кіровоградців, незважаючи на значне похолодання та дощ, зібрались на площі Героїв Майдану. Рідні та близькі співробітників правоохоронних органів Кіровоградщини зібралися на мітинг захисту фінансових прав.

Спонукало городян до таких рішучих дій прийняте нещодавно Кабінетом Міністрів України рішення щодо примусового переведення у державні банки рахунків, пов'язаних із "виплатою грошового забезпечення та заробітної плати військовим, працівникам стратегічних державних підприємств тощо". 

Дане рішення Кабміну викликало шквал обурення у суспільстві. Адже такі дії є порушенням законодавства України, а саме ст. 25 Закону України "Про оплату праці".

Небайдужі кіровоградці відреагували на таке свавілля влади закликами до дотримання своїх конституційних прав та свобод. Мітингувальники звернулись до місцевих чиновників з вимогою донести думку народу до керівництва країни, а саме до Президента України Петра Порошенка, як гаранта Конституції, та до Прем'єр-Міністра України Арсенія Яценюка, які разом з народом боролись за права, гарантовані Конституцією, на Майдані і обіцяли відстоювати демократичні свободи народу.

"Нас змусило вийти на вулицю рішення, яке порушує конституційні права громадян України, - розповідає Лариса Олександрівна, родичка співробітника однієї з силових структур області. - Сьогодні ми зібралися для того, щоб захистити самих правоохоронців, рятувальників, всіх, хто носить погони та вартує наш спокій. Влада, користуючись тим, що ці люди не мають права на акції протесту та не можуть захистити себе самі, віддає злочинні накази. Міністри та керівники служб не здійснюють письмових наказів. Вони користуються "телефонним правом" та під загрозою звільнення примушують керівників переводити своїх підлеглих до державних банків. Чому нова влада дозволяє собі порушувати закони? Ми нагадаємо їм про Майдан, якщо потрібно - зберемо новий".

"Вони користуються тим, що їхні підлеглі не мають права на відкриті протести, - додає кіровоградка Оксана, родичка силовика, - тому ми, їхні жінки, сестри, матері, діти, всі члени родин вийшли на цей мітинг, щоб захистити їх права та сказата "Ні" свавіллю нової влади. Хто як не ми підтримає наших близьких?"

Сформулювали свої вимоги кіровоградці  у відкритому листі до Кабінету Міністрів України.

Зараз ви читаєте новину «Рідні та близькі правоохоронців Кіровоградщини зібралися на мітинг захисту фінансових прав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути