Ексклюзиви
вівторок, 06 грудня 2016 14:23

Рада дозволила звільнятися військовим-контрактникам

Рада дозволила звільнятися військовим-контрактникам

Верховна Рада дозволила контрактникам Збройних сил України звільнятися до завершення особливого періоду чи за бажання оформити новий контракт.

За зміни до деяких законів про удосконалення порядку проходження військової служби проголосували 239 народних депутатів. Автори закону - Сергій Пашинський, Тетяна Чорновол, Юрій Вінник, Ірина Фріз - депутати з "Народного фронту".

Право на звільнення отримають військовослужбовці, які проходять службу за контрактом. Таке право вони отримають, якщо відслужили не менш як 18 місяців з дати продовження контракту. Ті, хто уклав контракт на термін до завершення особливого періоду, можуть звільнятися, якщо відслужили не менш як 24 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Народний фронт" вимагає назвати замовників і виконавців цькування Яценюка

Як зазначила під час виступу з парламентської трибуни народний депутат фракції "Народний фронт", співавтор законопроекту Тетяна Чорновол, цей законопроект суттєво модернізує проходження контрактної служби в лавах ЗСУ.

"Коли почалася військова агресія, на фронт пішли люди, які реалізувалися в мирних професіях. Але вони пішли на фронт, аби захистити країну, і підписали контракт до закінчення особливого періоду", - заявила Чорновол.

За словами Чорновол, Генштаб та Міноборони активно шукали компроміси, щоб з'явився цей варіант законопроекту, який поширюється не лише на добровольців, але й на військовослужбовців, які підписали контракт до початку особливого періоду і мають змогу звільнитися по його закінченні.

Зараз ви читаєте новину «Рада дозволила звільнятися військовим-контрактникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути