четвер, 18 лютого 2010 10:39

"Головне в піст - не їсти один одного" - реклама від УПЦ МП (ФОТО)

Автор: Фото диякона Максима Брусники
 

За тиждень до початку Великого Посту Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ розмістив на вулицях столиці незвичайні лайт-бокси.

"Головне в піст - не їсти один одного", - це не тільки відома фраза в середовищі вірян, авторство якої губиться в століттях, тепер це ще й рекламні слогани на вулицях Києва.

На них - портрети митрополита Володимира, предстоятеля УПЦ і короткі афоризми про сенс посту: "Піст-це строгість до себе і милосердя до ближнього", "Піст-це свято незалежності від матеріального".

"У ці дні ми нарешті повинні стати незалежними від політики, незалежними від економіки, незалежними від гріха й всі свої сердечні прагнення звернути до Бога", - пояснив ідею прес-секретар предстоятеля Української православної церкви протоієрей Георгій Коваленко.

Подібна акція - новий підхід в інформаційній політиці церкви. До цих пір церква ставала об"єктом інтересу ЗМІ під час великих релігійних свят або візиту патріарха Кирила, коли сам по собі інтерес преси може бути не релігійним, а культурологічним або навіть політичним.

Тепер Синодальний інформаційний відділ УПЦ намагається порушити традиційну релігійну тематику в ЗМІ, яка обмежується однією лише обрядової стороною життя церкви. Церква існує не для того, щоб освячувати паски або яблука, а для того, щоб змінювати людські душі, впевнені в УПЦ.

Левый берег

Зараз ви читаєте новину «"Головне в піст - не їсти один одного" - реклама від УПЦ МП (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути