Ексклюзиви
понеділок, 07 грудня 2015 16:44

Путін офіційно "віджав" Херсонес Таврійський

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, згідно з яким розташований на території окупованого Криму Національний заповідник "Херсонес Таврійський" відноситься до особливо цінних об'єктів культурної спадщини Росії. Відповідний указ з підписом глави держави опублікований на Офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Указ вступає в силу 1 січня 2016 року.

Херсонес Таврійський - це старогрецьке місто-держава в південно-західній частині Криму (у межах Севастополя). 23 червня 2013 року був включений до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

  Фото: www.stejka.com
Фото: www.stejka.com
  Фото: marran.io.ua
Фото: marran.io.ua
Нагадаємо, що у жовтні російський уряд зарахував "Херсонес Таврійський" до об'єктів культурної спадщини Росії. У відповідь український МЗС назвав це рішення "рейдерством".
Слідчий комітет Російської Федерації також порушив кримінальну справу стосовно колишнього генерального директора національного заповідника "Херсонес Таврійський" Леоніда Марченка, колишнього начальника відділу охорони об'єктів культурної спадщини Севастопольської міськдержадміністрації Світлани Шевченко, а також керівника підприємства "Археополіс" Сергія Юткевича.

Раніше повідомлялось, що Росія назвала кримський "Херсонес" своєю культурною спадщиною. А зарахування "Херсонесу" до культурної спадщини РФ порушує міжнародне право.

Зараз ви читаєте новину «Путін офіційно "віджав" Херсонес Таврійський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути