вівторок, 30 вересня 2014 17:08

Протягом доби на Донбасі впіймали 7 диверсантів

Протягом доби на Донбасі впіймали 7 диверсантів
Фото: newsoboz.org

Протягом доби підрозділи контррозвідки СБУ затримали 7 громадян України, які брали активну участь у терористичній діяльності на боці ДНР та ЛНР. Затримані вербували місцевих мешканців, вели бойові дії проти українських вояків, чинили диверсії проти мирного населення.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зокрема, поблизу Краматорська затримано двох бойовиків з незаконного злочинного формування "Волчья стая".

Встановлено, що 42-річний місцевий мешканець на прізвисько "Связист" забезпечував безперебійний зв'язок для оперативного штабу ДНР спочатку у Краматорську, а пізніше – у Донецьку. За завданням російського військового з позивним "Гора", "Связист" за грошову винагороду встановлював засоби радіозв'язку на танки та БТРи бандформування "Волчья стая".

Ще один затриманий на прізвисько "Механік" у "вільний" від боїв час у своїй ремонтній майстерні відновлював бойову техніку терористів.

Під час ведення бойових дій "Связист" та "Механік" залучалися до збройних нападів на українські блок-пости, вчинення терактів та диверсій у мирних кварталах з метою залякування місцевих мешканців та компрометації українських військових. Щоб уникнути відповідальності обидва повернулися до Краматорська, аби сховатися серед мирних мешканців та, за їхніми словами, пересидіти зиму.

Крім них, під Волновахою, що на Донеччині, затримали двох "пропагандистів" розколу України. Слідством встановлено, що один із них  був активним організатором та координатором незаконного референдуму, вербував місцеве населення до лав ДНР, закликав до підривних акцій проти державної влади.

Інший -  збирав та передавав бойовикам з "Оплоту" розвіддані про дислокацію та переміщення сил АТО.

Також на Луганщині затримали члена диверсійної групи незаконного формування "Казачья национальная гвардия Великого войска донского". Встановлено, що до складу злочинної групи входило ще 11 озброєних бойовиків, які вели бойові дії проти сил АТО у районі с. Попасна Луганської області. Після звільнення українськими силами територій Луганщини "диверсант-розвідник" зачаївся у передмісті та очікував на нові завдання своїх кураторів з ЛНР.

У рамках Кримінального кодексу України стосовно затриманих здійснюються оперативно-слідчі дії.

Зараз ви читаєте новину «Протягом доби на Донбасі впіймали 7 диверсантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути