Ексклюзиви
середа, 07 жовтня 2015 00:23

При реформуванні освіти систему ЗНО збережуть - АП

При реформуванні освіти систему ЗНО збережуть - АП
Фото: vybor.ua

Заступник глави Адміністрації президента, секретар Національної ради реформ України Дмитро Шимків наголошує, що альтернативи зовнішньому незалежному оцінюванню (ЗНО) немає.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу глави держави.

Зокрема, сьогодні на брифінгу Шимків заявив, що 5 жовтня всі учасники засідання Національної ради реформ, яке було присвячене обговоренню реформи освіти, одностайно висловилися за збереження ЗНО.

Він розповів, що на засіданні Нацради реформ звучали заклики набирати на навчання на технічні спеціальності переможців олімпіад поза конкурсом, незважаючи на результати ЗНО.

За його словами, особливу увагу учасники засідання НРР приділили важливості використання інформаційних технологій і розвитку дистанційної освіти, насамперед в сільській місцевості.

Шимків поінформував, що глава Адміністрації президента Борис Ложкін запропонував запустити програму для талановитих українських студентів. Її суть полягає в тому, щоб відправляти 500-1000 студентів до провідних вишів світу під зобов'язання повернутись і працювати потім державними службовцями. Це дозволить через деякий час мати професійних та амбіційних спеціалістів в органах державної влади.

Заступник глави АПУ наголосив також на пріоритетності вивчення англійської мови як засобу комунікації з сучасним світом.

Крім того, за його словами, було запропоновано створити у кожній громаді інклюзивні школи для дітей з вадами та спеціальними потребами.

Також Шимкін повідомив, що Нацрада реформ розглянула можливість запровадження практики громадських шкіл (передача шкіл в управління громадським організаціям та об'єднанням батьків). "Така практика працює в Польщі, і вона стала компенсатором оптимізації шкіл у частині громад", - зазначив Шимків.

Національна рада реформ визначила низку пріоритетних законопроектів, які потребують ухвалення в парламенті найближчим часом, підсумував заступник глави АПУ.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві освіти, як і в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО) назвали реальною загрозу, що ЗНО-2015 може стати останнім. Міністр освіти і науки Сергій Квіт повідомив, що в міністерстві "саме зараз працюють над тим, щоб запланувати в бюджеті на наступний рік усі необхідні витрати".



Зараз ви читаєте новину «При реформуванні освіти систему ЗНО збережуть - АП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути