Ексклюзиви
вівторок, 17 листопада 2015 16:10

Правозахисники розповіли, як отримати компенсацію за пошкоджене майно в АТО

Правозахисники розповіли, як отримати компенсацію за пошкоджене майно в АТО
Фото: europravda.com.ua

Правозахисники Української Гельсінської спілки опублікували поради з отримання компенсації за пошкоджене у зоні АТО майно. УГС опублікувала цю інформацію у себе на на сайті.

Юристи запропонували населенню три кроки для отримання відшкодування: звернутися до Української Гельсінської спілки з прав людини УГСПЛ за безкоштовною юридичною консультацією (приймальні діють в 20 регіонах України), вичерпати всі засоби внутрішнього правового захисту, звернутися до Європейського суду з прав людини.

Також у спілці наголосили, що готові надати зразки позовів та звернень до правоохоронних органів та Європейського суду з прав людини кожному, хто звернеться за допомогою.

В УГС бачать такий алгоритм вирішення проблеми: написати заяви про злочин до правоохоронних органів України та Росії; дочекатися відповіді на заяву; зібрати докази на підтвердження особи заявника, наявності в нього нерухомості та майна, що в ньому знаходилося на момент оскаржуваних подій, а також докази на підтвердження фактів пошкодження/знищення нерухомості та майна, що знаходилися в ній, характеру та масштабів пошкодження/знищення; підготувати заяву до Європейського Суду; додати до заяви всі зібрані докази; надіслати заяву разом із додатками до ЄСПЛ рекомендованим листом.

Зараз ви читаєте новину «Правозахисники розповіли, як отримати компенсацію за пошкоджене майно в АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути