Ексклюзиви
четвер, 26 березня 2015 14:28

"Правий сектор" розповів, на яких умовах приєднається до ЗСУ

"Правий сектор" розповів, на яких умовах приєднається до ЗСУ
Фото: ipress.ua

Добровольчий український корпус "Правий сектор" може увійти до складу Збройних сил лише цілим окремим підрозділом. Про це "Українській правді" заявив керівник прес-служби "ПС" Артем Скоропадський.

За його словами, питання офіційного статусу ДУК порушується у переговорах із владою впродовж більш як півроку.

"Нам пропонують абсолютно неприйнятну річ: розпустити Корпус і просто вступати рядовими членами в Збройні сили чи Нацгвардію. Ми готові бути підрозділом ЗСУ, але автономним, і підпорядковуватись Ярошу і командиру Корпусу Андрію Стемпіцькому. Такі умови не задовольняють владу", - заявив Скоропадський.

"Ми не те що не хочемо кудись вступати принципово. Ситуація в тому, що ДУК, і це визнають навіть військові, ефективніший за армійські підрозділи чи Нацгвардію. Який сенс розформовувати таку велику бойову одиницю, щоб вливати її у ЗСУ?", - додав він.

За словами спікера "ПС", у Нацгвардію ДУК не вступатиме. "У Нацгвардію ми точно не підемо, бо в МВС не провели люстрацію, і багато наших бійців не хочуть бути працівниками МВС", - пояснив Скоропадський.

Він зазначив, що обговорення умов легалізації "Правого сектору" постійно ведеться з владою і триває досі і підтвердив, що лідеру "ПС" Дмитру Ярошу пропонували посаду у Генштабі ВСУ.

"Це правда, була така пропозиція. Але ми поки обдумуємо, бо поки незрозуміло, які там будуть повноваження", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «"Правий сектор" розповів, на яких умовах приєднається до ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути