субота, 27 серпня 2016 02:14

Позови Коломойського проти Росії в Гаазі дійшли до етапу слухань

Позови Коломойського проти Росії в Гаазі дійшли до етапу слухань
antikor.com.ua

Позови бізнесмена Ігоря Коломойського, "ПриватБанку", ТОВ "Аеропорт "Бельбек", "Укрнафти" і ТОВ "Стабіл" до Росії, подані до міжнародного арбітражу у Гаазі, дійшли до етапу слухань із питань юрисдикції.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Слухання з питань юрисдикції за позовами "Укрнафти" і ТОВ "Стабіл" відбулися 11 липня, за позовами Ігоря Коломойського, "ПриватБанку" й ТОВ "Аеропорт "Бельбек" - 12-14 липня", - йдеться в публікації.

Як зазначається, у підсумку щодо перших двох слухань арбітри запросили сторони надати додаткові матеріали до 26 серпня, щодо інших позовів - до 14 жовтня 2016 року.

У всіх чотирьох позовах судді дозволили Україні надати матеріали як стороні, що не бере участі у суперечці, однак відмовили в подальшому проханні про присутність та усний виступ на слуханні. Росія при цьому відмовляється брати участь у розгляді всіх справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський може віддати "Дніпро" Кучмі та Пінчуку

Нагадаємо, Коломойський заявляв про наявність у нього контракту на управління пасажирським терміналом аеропорту "Бельбек" у Севастополі до 2020 року. Після анексії Криму Росія "націоналізувала" цей аеропорт. Коломойський вимагає від Росії компенсацію у розмірі 15 мільйонів доларів.

"ПриватБанк", що входить до групи "Приват" Ігоря Коломойського, позивається до Росії через втрату після анексії Криму банківського бізнесу на території півострова. "Укрнафта", "Стабіл" і ще 10 інших позивачів звинувачують Росію в експропріації їхніх інвестицій в автозаправні комплекси в Криму.

Зараз ви читаєте новину «Позови Коломойського проти Росії в Гаазі дійшли до етапу слухань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути