Ексклюзиви
пʼятниця, 03 липня 2015 21:15

Порошенко вважає, що Україна відповідальніша та ефективніша за Грецію

Порошенко вважає, що Україна відповідальніша та ефективніша за Грецію
Фото: http://kanalukraina.tv

Для Греції закрилися зовнішні ринки, і платити за це довелося грецькому народу, проте українське керівництво вчинило навпаки - внаслідок його ефективних дій зовнішні ринки для України були відкриті. Про це розповів президент України Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу "Україна"

"Я хочу вам продемонструвати відмінність, що українська влада робить і що - грецький уряд. Ми за цей рік консолідували допомогу і солідарність усього світу навколо України - своєю відповідальною і ефективною політикою. Греція внаслідок своєї не дуже відповідальної поведінки опинилася в ізоляції, коли вона намагалася шантажувати Єврокомісію", - сказав він.

Порошенко зауважив, що Греція також мала майже необмежений доступ до ресурсів Європейського центробанку, до програм ЄС, які передбачені лише для країн-членів і які в десятки разів перевищують ті можливості, на які може розраховувати Україна. До того ж, на території Греції не відбувається збройного протистояння.

"У нас в умовах війни, в умовах агресії, в умовах анексії, в умовах виведення 25% промислового потенціалу, в умовах вимушеного зростання видатків на оборону, ми вийшли на позиції, коли ми не допустили заборгованості по зарплаті, по пенсіях. І це демонструє принципово різну поведінку", - наголосив глава держави.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко вважає, що Україна відповідальніша та ефективніша за Грецію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути