вівторок, 29 липня 2014 23:17

Порошенко повідомив про звільнення 17 українських силовиків із полону в Горлівці
2

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з матерями і жінками військових, які перебували в полоні бойовиків у місті Горлівка, сказано в повідомленні на сайті глави держави.

У ході успішно проведеної операції 17 заручників були звільнені і сьогодні прибули до Києва.

"Ми боремося за те, щоб були звільнені всі українці, що знаходяться в заручниках у бандитів і терористів. Незважаючи на те, що до хлопців ці нелюди застосовують тортури, наші військові дуже міцні духом і з честю витримують випробування", - підкреслив Порошенко. 

Він повідомив, що операція по звільненню заручників була на його особистому контролі і мала гриф "таємно", адже будь-яка зайва інформація могла б зашкодити звільненню полонених. Саме тому жінкам і матерям повідомили про долю їхніх близьких лише після повного завершення всіх дій по звільненню українських військових.

"Я вам обіцяв 24 години на добу цим займатися. І хоча зараз дуже важка ситуація, життя і здоров'я кожного українського громадянина для мене пріоритет", - заявив Порошенко.

"Україна пишається мужністю, з якою ви трималися. А ви можете пишатися близькими, тим, як вони вірили у ваше повернення і боролися за вас", - сказав він, звертаючись до звільнених українських військових.

Президент повідомив, що до цих пір в полоні у бойовиків перебували 168 заручників. "Відтепер їх чисельність зменшилася на 17", - констатував Президент.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко повідомив про звільнення 17 українських силовиків із полону в Горлівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути