четвер, 02 липня 2015 16:10

Порошенко першим привітав Коморовського зі званням "Doctor Honoris Causa"
13

Фото: Ярослав Тимчишин

У Львові відбулося урочисте засідання Вченої ради ЛНУ з нагоди вручення диплома "Doctor Honoris Causa" президентові Польщі Броніславу Коморовському.

Титул доктора Коморовському університет надав передовсім за те, що він постійно декларує свою абсолютну підтримку євроінтеграції України. Коли на сцену піднявся польський президент, прозвучали гімни Польщі та України.

Під час урочистостей несподівано для всіх у дверях залу у супроводі охорони з'явився президент Петро Порошенко.

 Президенти потиснули одне одному руки, обнялися.

"Хотів би першим привітати великого друга України і мого особистого друга, людину, яка зробила величезний внесок у розвиток українсько-польських відносин, яка була і залишається потужним адвокатом українських інтересів в Європейському Союзі", –сказав Порошенко.

Отримання звання почесного доктора в українському університеті Президент Польщі вважає ознакою високого рівня добросусідських відносин між Україною та Польщею.

"Від щирого серця хочу подякувати за присутність на цій урочистості Президента України. Дякую тобі, Петре,сердечно. Твоя присутність тут та отримання мною звання "Doctor Honoris Causa" - це знак часу. Це ознака добрих перемін, шляхом яких послідовно йдуть вперед пліч о пліч поляки та українці. Така подія є потужною демонстрацією спільних кроків наших народів до інтеграції у вільну світову спільноту", - сказав Броніслав Коморовський.

Після церемонії вручення диплома "Doctor Honoris Causa" президенти України та Польщі провели зустріч "віч-на-віч" у Палаці Потоцьких.

Зазначимо також що під час візиту до Литви,30 червня Коморовського удостоїли звання "Doctor Honoris Causa" Університету Вітаутаса Великого у Каунасі.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко першим привітав Коморовського зі званням "Doctor Honoris Causa"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути