Ексклюзиви
неділя, 26 квітня 2015 04:27

Порошенко на 70-річчя Перемоги поїде до Польщі

Президент України Петро Порошенко 7 травня разом з іншими президентами країн Центральної та Східної Європи візьме участь у заходах у Польщі, присвячених 70-річчю Перемоги у другій світовій війні. Всього очікується приїзд 11 президентів. Про це повідомляє польський телеканал Tvn24.

"Разом з президентом Польщі Броніславом Коморовським 7 травня на Вестерплатте у Гданську будуть присутні президенти Словаччини, Чехії, Литви, Латвії, Естонії, Угорщини, Румунії, Болгарії, Хорватії, Словенії, а також в контексті нинішньої ситуації в Європі, найважливіше - України", - йдеться в повідомленні.

Автор: Фото: Tvn24
 

Крім того, є ймовірність приїзду президента Франції Франсуа Олланда, а також когось із членів королівської сім'ї Великобританії. В адміністрації Польського президента цю інформацію не підтвердили, але і не спростували.

Основні заходи на Вестерплатте у Гданську почнуться опівночі з 7 на 8 травня.

Нагадаємо, парад Перемоги в Москві в цьому році проігнорують майже всі лідери країн Заходу. Зокрема, раніше про відмову відвідати Москву 9 травня заявили британський прем'єр-міністр Девід Кемерон, президент США Барак Обама, канцлер Німеччини Ангела Меркель та інші.

Прибути до Москви на святкування 9 травня погодилися глава КНР Сі Цзіньпін, а також президенти Індії, ПАР, Монголії, В'єтнаму, керівники КНДР і Куби.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко на 70-річчя Перемоги поїде до Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути