Ексклюзиви
субота, 18 лютого 2017 15:57

Порошенко готує блокування сайтів в Україні

Порошенко готує блокування сайтів в Україні

Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів розробити законопроект, який передбачатиме блокування інтернет-сайтів за рішенням суду.

Про це йдеться в тексті указу президента №32 від 13 лютого про введення в дію рішення РНБО "Про загрози кібербезпеці держави та невідкладні заходи щодо їх нейтралізації" від 29 грудня 2016 року.

Також президент доручив Кабміну затвердити протокол спільних дій суб'єктів забезпечення кібербезпеки, об'єктів критичної інформаційної інфраструктури під час виявлення, попередження і припинення кібератак і кіберінцідентов, а також при усуненні їх наслідків.

Крім того, уряду спільно з СБУ доручено підготувати пропозиції про обмеження використання на об'єктах критичної інфраструктури програмного забезпечення та телекомунікаційного обладнання, вироблених в Росії. Також в зазначеному рішенні РНБО містяться два секретних пункти. Законопроект про дозвіл блокування сайтів за рішенням суду повинен надійти на розгляд Верховної Ради протягом трьох місяців.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко готує блокування сайтів в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути