Ексклюзиви
неділя, 13 квітня 2014 19:18

Полтавці зірвали мітинг за федералізацію
3

Фото: Сергій Дзех

Проукраїнські активісти Полтави зірвали мітинг на підтримку федералізації всієї області, який сьогодні мав пройти у місті о 16.00.

Близько тисячі людей з українськими прапорами та транспарантами на кшталт "Федерасти геть!" та "Полтаві подобається бути Україною", вишикувалися у центрі міста навпроти меморіального комплексу солдатської слави де і мала відбутися акція прихильників федерації.

Однак крім українців до комплексу ніхто не прийшов. Люди простояли пів години, після чого почали розходитися.

"Дякуємо усім, хто сьогодні відгукнувся і прийшов. Полтавці готові у разі потреби захищати свій край та Україну. Як буде треба підготуємо кулі і візьмемо до рук зброю. Однак сподіваємося, що це робити нам все таки не прийдеться", - звернувся до присутніх Петро Ворона, голова полтавської облради.

Цікаво, та до проукраїнського мітингу у Полтаві, долучилися мешканці райцентру Миргород, які кількома автобусами приїхали у місто.

Коли більша частина полтавців розійшлися — до меморіалу підійшли п'ятеро прихильників федералізації. Однак побачивши їх проукраїнські активісти почали кричати "Чемодан — вокзал — Росія".

"Оце і є ваша славетна демократія. Виходить ви саме за таке і боролися, щоб люди, які мислять по іншому не мали права говорити. От я за федералізацію. Подивіться самі, теперішні керівники держави довели до того, що долар удвічі подорожчав, продукти дорожчають, ліки. Хіба це правильно? Через це і підтримуємо федеративний устрій", - заявила Поліна Макарова, прихильниця федералізації.

Після розігнання кількох прихильників федеративного устрою, проукраїнські активісти покинули площу навпроти меморіалу.

Нагадаємо, мітинг за федералізацію Полтавщини анонсувався громадською організацією "Український грім" на минулому тижні. Активісти організації заявляли, що збираються пікетувати за федералізацію Полтавської області у складі України.

Зараз ви читаєте новину «Полтавці зірвали мітинг за федералізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути