пʼятниця, 09 жовтня 2015 10:59

Половині українців не вистачає їхньої зарплати - опитування

Протягом минулих півроку матеріальне становище офісних співробітників помітно погіршилося.

Тепер кожен другий щомісячно витрачає свою зарплату раніше, ніж отримує наступну, свідчать опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

За результатами опитування hh.ua, протягом минулих півроку розмір зарплати половини "білих комірців" не змінився. А кожному п'ятому зменшили ставку.

Автор: hh.ua
 

 

Рівно половина із опитаних щомісяця витрачають гроші раніше, ніж на банківську карту надходить нове зарахування. Для порівняння: ще півроку тому в такій ситуації перебувала лише третина "білих комірців". Кожен п'ятий відчуває дефіцит бюджету приблизно один раз на три місяці, а кожен десятий — мінімум один раз на півроку. 

Найчастіше матеріальні складнощі відчувають працівники сільського господарства, логістичних центрів і представники консалтингових компаній, що надають послуги населенню. Менше за всіх на нестачу коштів скаржаться ІТ-шники і спеціалісти в сфері телекомунікацій.

Автор: hh.ua
 

Майже половина тих, кому не вистачає, почали відчувати матеріальні складнощі ще рік тому, коли криза лише набирала обертів. Третина вважають нестачу грошей "до зарплати" відносно новою тенденцією. Ще п'ята частина опитаних зізналися, що в них завжди виникали труднощі з розподіленням бюджету. Найчастіше дефіцит фінансів "білі комірці" пояснюють спонтанними необов'язковими покупками, низькими зарплатами і затримками виплат зі сторони роботодавця.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в серпні 2015 року. В опитуванні взяли участь 5268 респондентів із різних регіонів України.

Зараз ви читаєте новину «Половині українців не вистачає їхньої зарплати - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути