неділя, 09 грудня 2012 18:53

Половина випускників вишів вважає, що в Україні немає жодного ВНЗ міжнародного рівня

Половина випускників вишів вважає, що в Україні немає жодного ВНЗ міжнародного рівня
На думку 55% працедавців і 44% випускників, слід визначити 20-30 найкращих ВНЗ і надавати їм фінансову допомогу. Фото: myreferatik.in.ua

В Україні 19% працедавців і 24% випускників вважають, що в країні немає жодного конкурентоспроможного на міжнародному рівні ВНЗ.

Про це свідчить соцопитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології, повідомив координатор проектів КМІС Андрій Кашин.

За його словами, в рамках дослідження у учасників опитування цікавилися, які українські університети потенційно можуть увійти до міжнародних табелів про ранги, конкурувати з провідними світовими університетами. В результаті, 29% працедавцям і 26% випускникам було важко відповісти на це питання, а ще 19% працедавців і 24% випускників переконані, що конкурентоспроможних (на міжнародному рівні) ВНЗ в Україні немає.

"Тобто близько половини опитаних не змогли назвати жодного гідного ВНЗ", - зазначив Кашин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція пропонує створити електронний реєстр вишів, щоб протистояти підробці дипломів

Водночас, 19% працедавців і 21% випускників назвали Київський національний університет імені Т. Шевченка, 14% працедавців і 16% випускників - Національний університет "Києво-Могилянська академія", 14% працедавців і 9% випускників вважають таким Національний технічний університет "Київський політехнічний інститут".

Учасникам дослідження також ставили питання: "Як ви вважаєте, який підхід до створення університетів, конкурентоздатних на світовому рівні, буде найбільш ефективним в українських умовах?".

"На думку 55% працедавців і 44% випускників, потрібно визначити 20-30 найкращих університетів і надавати їм фінансову допомогу і підтримку для ефективної модернізації. Прихильниками об'єднання існуючих університетів стали 23% працедавців і 29% випускників. Створення університету світового класу "з нуля" вважають найбільш ефективним кроком 11% працедавців і 16% випускників", - зауважив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Половина випускників вишів вважає, що в Україні немає жодного ВНЗ міжнародного рівня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути