Ексклюзиви
понеділок, 25 травня 2015 08:00

Полонених ГРУшників на Савченко не обмінюватимуть - політолог

Полонених ГРУшників на Савченко не обмінюватимуть - політолог

Полонених співробітників ГРУ Росії навряд чи обмінюватимуть на українську льотчицю Надію Савченко. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Олександр Палій.

"Ми впіймали діючих російських військових на території України під час здійснення ними теракту. Вони самі підтвердили, що є кадровими військовими РФ від яких відмовилася їхня держава. А Савченко впіймали на території України, коли вона боронила свою Батьківщину, і незаконно вивезли на територію Росії. Тому такий обмін був би абсолютно непропорційним", - пояснив Палій і додав, що навряд чи Україна підніматиме це питання на Мінських переговорах.

Він наголосив, що наразі для України є головним не допустити ескалації конфлікту на Донбасі і наполягати на виведенні важкого озброєння з боку бойовиків.

Нагадаємо, що 16 травня українські силовики у Щасті захопили у полон двох бійців російського Головного розвідувального управління - Єрофеєва Євгена і Александрова Олександра. 19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР".

Офіційна Москва не підтвердила, що полонені - це кадровій військові ЗС РФ. Водночас один із затриманих на Луганщині російських спецпризначенців ГРУ Олександр Александров заявив, що Росії не вигідно зізнаватися у присутності армії РФ на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Полонених ГРУшників на Савченко не обмінюватимуть - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути