Ексклюзиви
четвер, 02 липня 2015 00:23

Поліція в Єревані пригрозила розігнати решту мітингувальників

Поліція в Єревані пригрозила розігнати решту мітингувальників
www.hromadske.tv

Поліція Вірменії знову закликала організаторів та учасників акції протесту проти подорожчання тарифів на електроенергію припинити блокування центрального проспекту Баграмяна в Єревані - інакше обіцяють застосувати "законні повноваження".

Про це повідомляє російський "Интерфакс".

Свою вимогу поліція обгрунтовує тим, що "тривале і повне перекриття проспекту Баграмяна своєю сутністю та наслідками непропорційно обмежує конституційні права інших осіб і інтереси суспільства". Поліція закликала "організаторів і учасників зібрання проявити розсудливість, поважати Конституцію і закони Вірменії, права і законні інтереси інших осіб і добровільно припинити блокаду проспекту Баграмяна, що триває близько десяти днів".

Крім цього їх закликали перенести свою акцію на іншу територію - інакше "поліція буде змушена повномасштабно застосувати повноваження, покладені на неї законодавством".

Раніше повідомлялося, що 30 червня у столиці Вірменії Єревані ініціативна група "Ні — грабунку" оголосила про завершення мітингу на пл. Свободи проти зростання тарифів на електроенергію. З 1 серпня їх планують підвищити у сім разів. Інша група протестувальників на просп. Баграмяна заявила, що продовжує безстроковий мітинг. Протестувальники заявляють про створення нової ініціативи та організаційних груп: швидкого реагування, охорони громадського порядку, технічних питань, по роботі з громадськістю, юридичної та фінансово-економічної.

Нагадаємо, з 19 червня в Єревані відбуваються цілодобові акції протесту проти підвищення тарифів на електроенергію, а з 22 червня демонстранти блокували центральний проспект Баграмяна. Вранці 23 червня поліція розігнала демонстрантів, однак після цього протест відновився із новою силою.

Зараз ви читаєте новину «Поліція в Єревані пригрозила розігнати решту мітингувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути