Ексклюзиви
понеділок, 20 жовтня 2014 15:34

Покупець "вишок Бойка" побудував палац під Києвом
6

Під Києвом у селі Хотянівка закінчується будівництво маєтку народного депутата Сергія Кацуби – екс-заступника голови "Нафтогазу", куратора закупівлі так званих "веж Бойка". Про це йдеться у спільному розслідуванні програми Радіо Свобода "Схеми" й Еспресо.ТВ.

 

Величезний маєток виконаний у вигляді палацу у стилі псевдобароко.

Згідно із земельним кадастровим реєстром, ділянка оформлена на Наталію Кацубу – матір Сергія Кацуби. Господарі ще не заїхали, але будівництво вже завершене.

 

По сусідству з "палацом Кацуби" на одній відокремленій від всього села ділянці зведені два однакових будинки Євгена Бакуліна, оформлені на його дітей – дочку Світлану і сина Миколу Бакуліних.

 

Перша бурова вежа для видобутку нафти й газу з шельфу Чорного моря була закуплена "Чорноморнафтогазом" у 2011 році. Журналісти ТВі і "Дзеркала тижня" довели, що закупівля відбувалась із майже подвійною переплатою – у виробника вона коштувала 250 мільйонів доларів, тоді як Україна придбала її у підставної офшорної компанії за 400 мільйонів доларів. Журналісти ТВі віднайшли директора цієї компанії, який повідомив, що не підписував контракт з "Чорноморнафтогазом", а його підпис під контрактом – підробка.

 

Тоді "Нафтогазом" керував Євген Бакулін, а куратором закупівлі бурових веж були два брати – заступник Бакуліна Сергій Кацуба, і член правління "Чорноморнафтогазу" Олександр Кацуба. У грудні 2012 Сергій Кацуба в інтерв'ю телеканалу ТВі сам зізнався, що він безпосередньо писав тендерну документацію до закупівлі.

 

Нині Сергій Кацуба на позачергових виборах у Верховну Раду обирається по 92 округу в Узині, його батько Володимир Кацуба йде в парламент по 175 округу в Дергачах (Харківська область), а Євген Бакулін обирається по 106 округу в Сєвєродонецьку. Сам екс-міністр палива та енергетики Юрій Бойко, на честь якого в народі прозвали цю оборудку, очолює виборчий список Опозиційного блоку.

 
 
Зараз ви читаєте новину «Покупець "вишок Бойка" побудував палац під Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути