пʼятниця, 27 лютого 2015 13:51

Почався суд над Поповим, який наказав встановити "криваву ялинку"

Почався суд над Поповим, який наказав встановити "криваву ялинку"
Фото: neformat.com.ua

У Шевченківському суді Києва сьогодні розпочався попередній розгляд справи проти колишнього голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова щодо розгону Євромайдану. Про це повідомляє Громадське ТБ.

"Сьогодні нарешті розпочинається слухання справи в суді. Я чекав цього, тому що, на відміну від інших фігурантів цієї справи, я вибрав саме цей шлях, щоб мене заслухали в суді і було винесено об'єктивне рішення. Інші фігуранти цієї справи використовують закон про амністію, я від нього відмовився", - заявив Попов перед засіданням.

Також колишній голова КМДА зазначив, що відчуває себе абсолютно впевнено, бо вважає, що не порушував закон. За словами Попова, в матеріалах справи немає доказів того, що він винен у будь-якому кримінальному правопорушенні.

"Я буду відверто і чесно співпрацюватиму з судом, щоб встановити істину по цій справі. Чесно кажучи, я до кінця не зрозумів суть обвинувачення. Мене звинувачують в тому, що начебто я створив, начебто законні умови для зловживання правоохоронними органами. Бувають дії законні, бувають незаконні, але я не розумію, що таке, начебто законні дії. Я хочу почути сторону обвинувачення, щоб зрозуміти, що вони мали на увазі", - заначив він

При цьому Попов вважає, що його справа політична. "Бо якби вона була не політична, вона була б призупинена на етапі розгляду досудового слідства. Але я думаю, що вже інші часи і справедливість в нашій країні повинна панувати... Все може бути звичайно, але я надіюсь на справедливість", - заявив він.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура України передала справу Попова до суду 13 лютого.

Розслідування встановило, що у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року Попов, у змові з колишнім заступником секретаря РНБО Володимиром Сівковичем та начальником міліції Києва Валерієм Коряком, наказав встановити ялинку на Майдані Незалежності. В свою чергу Коряк, використовуючи цю обставину, наказав розігнати мирний мітинг працівникам спецпідрозділу "Беркут".

Зараз ви читаєте новину «Почався суд над Поповим, який наказав встановити "криваву ялинку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути