Ексклюзиви
неділя, 06 червня 2010 16:14

Півтисячі екзотичних метеликів покажуть в Одесі (ФОТО)
5

В Одесі в одному з тепличних павільйонів рослинної галереї "Ваш сад", що знаходиться на Французькому бульварі, відкрилась виставка екзотичних комах.

Спеціалістка одеситка Лілія, котра займається метеликами, розказала Gazeta.ua, як вони потрапили в Одесу.

"Ми замовляємо їх по каталогу. Перша партія, що нараховує 20 видів та більше 100 метеликів прибула у понеділок з Південної Америки. Комах відправляють до нас ще у вигляді ляльок. Вже на місці вони починають вилазити із кокону. Хоча, деякі встигли зробити це дорогою сюди. Коли ми відкрили коробку, то з неї вилетіло близько 10 різнокольорових метеликів. Ми ще чекаємо партії з Африки, Мадагаскару та з Азії. Там цілі ферми, де комахам створюють умови для розмноження", - поділилась вона.

В Одеському павільйоні метеликам забезпечують тропічний клімат. Температура тут сягає за 30 градусів, а вологість повітря – 80 відсотків.

Всього на виставці до 14 червня покажуть близько 500 екзотичних комах. Метелики живуть мало – від 3 до 7 днів. Цією подробицею цікавляться усі глядачі і дуже потім засмучуються. Померлих сушать і повертають поставникам. Усе дуже суворо, кожен метелик зафіксованій у документах.

Їдять метелики пилок та нектар медоносних квіток, що розставлені у горщиках в теплиці. Також їх годують пюре з перестиглих бананів, яблуками, глюкозою (змочують у цукровій воді ватку та розкладають її навколо годівниць).

"Є нічні метелики, які не попадають на сніданок. Бо вже сплять в цей час. Я годую їх з пальця, - зауважила Лілія. – Вони витягують хоботки і всмоктують їжу, далі прокидаються і починають так радісно махати крильцями".

Одеситка розказала також про свій вдалий експеримент з виведення метелика.

"Восени знайшла товсту зелену гусінь із блакитними кульками на спині. Для більшості людей гусінь – це щось огидне, а для мене вони гарні. Поклала в коробку. Невдовзі вона стала лялькою і так пролежала усю зиму. Навесні з ляльки виліз здоровенний прекрасний метелик, схожий чимось на "Око павича", - додала Лілія.

Фото: Роксана Панащук

Зараз ви читаєте новину «Півтисячі екзотичних метеликів покажуть в Одесі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути