Ексклюзиви
вівторок, 19 серпня 2014 10:06

Після санкцій Путіна ціни у Росії почали стрімко лізти вгору

Після санкцій Путіна ціни у Росії почали стрімко лізти вгору
Фото: myfutureamerica.org

Після введення Москвою санкцій проти країн ЄС і США російські регіони відчули потребу в продовольстві.

Наприклад, наслідки санцій зачепили далекосхідні регіони. Так, у Сахалінській області курячі стегенця підскочили у ціні на 60%, пише російська газета Комерсант.

Раніше міністр сільського господарства, промисловості і торгівлі цієї області Микола Борисов поінформував, що у Южно-Сахалінську і містах, які знаходяться поблизу, ціни на сири підскочили на 10%, а на м'ясо - на 15%. Місцеві рітейлери пояснюють подорожчання тим, що піднялися оптові ціни у Приморському краї. Він - основний постачальник продуктів на Сахалін.

Видання опитало місцеві торгові мережі і з'ясувало, що м'ясо у Примор'ї подорожчало на 26%, деякі види риби - на 40%, яблука, які імпортують з Китаю, - майже на третину. Роздрібні ціни на продовольство на острові збільшилися на 3-60%.

У Москві, однак, ситуація виглядає краще. За офіційними даними, у місті подорожчала тільки варена ковбаса - на 10 рублів. "Яловичина зросла в ціні на 3 руб., свинина - на 4 руб. Що стосується мороженої риби, яку доставляли з Норвегії, то в сегменті економ-класу вона подорожчала на 5 руб. Ціни на молоко і хліб залишилися на колишньому рівні, а картопля подешевшала. Несподіваним виявилося зниження цін на елітні сири, в той же час сири з дешевого сегмента подорожчали", - каже глава департаменту торгівлі і послуг Москви Олексій Немерюк.

Нагадаємо. Росія запровадила санкції проти сільськогосподарської продакції з США, ЄС, Канади, Норвегії, Австраліїї 7 серпня. Під забороною яловичина, свинина, м'ясо домашньої птиці, молочні і морепродукти. Заборона триватиме рік.

Зараз ви читаєте новину «Після санкцій Путіна ціни у Росії почали стрімко лізти вгору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

93

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути