четвер, 25 грудня 2014 17:11

Під Радою вимагали люструвати фіскала Хоменка
4

Під стінами Верховної Ради України проходить одразу кілька мітингів з різними вимогами.

Зокрема під стіни парламенту прийшли активісти, які вимагають люстрації першого заступника голови Державної фіскальної служби Володимира Хоменка, а також припинити цькування керівника ДП "Укрспирт" Михайла Лабутіна.

Як стверджують члени профспілки ДП "Укрспирт" Володимир Хоменко і заступник генпрокурора Віктор Шокін навмисне банкрутують рентабельне підприємство, блокуючи господарську діяльність ДП "Укрспирт" та переслідуючи його директора.

Вони заявляють, що вже кілька днів збирають чисельні мітинги під Кабміном, Міністерством АПК, Генеральної Прокуратури та Верховної Ради, але ніхто з представників влади не йде на діалог. Тому, аби привернути увагу до свого протесту, вони вирішили провести мирний майстер-клас з виготовлення коктелей Молотова. Аби представники влади не забували, що мають працювати на країну і людей, а не лише на свої власні інтереси. До акції долучились спиртовики, фермери та інші громадські активісти, які виступають проти приватизації ДП "Укрспирт". Учасники акції символічно принесли 450 пляшок для депутатів і каністру зі спиртом.

Голова профспілки ДП "Укрспирт" Роман Сметанюк не розуміє, чим керується уряд, коли своїми руками фактично банкрутує прибуткове підприємство, яке приносить надприбуток державі, а потім бідкається, що в бюджеті не вистачає грошей на освіту, науку та соціальні виплати.

Його слова підтверджує статистика доходів "Укрспирту". За підсумками роботи ДП "Укрспирт" у II і III кварталах поточного року отримано чистого прибутку в сумі 88,9 млн грн (II і ІІІ кварталу 2013 року – 15,8 млн грн прибутку), тобто надходження до держбюджету збільшилися більш ніж в 11 разів. І це без Луганської, Донецької області та Криму!
На сьогодні рахунки компанії заблоковано, податківці нараховують усе нові штрафи, зростають борги "Укрспирту" перед постачальниками сировини. А це сотні фермерів, які постачають зерно на спиртзаводи.

До чого призведе банкрутство та ліквідація "Укрспирту"? До того, що держава втратить монополію на виробництво спирту і джерело надходження значних коштів до держбюджету. "Якщо уряд замість того, щоб убивати галузь, наведе в ній лад, то це може принести в рік 300 млн грн від податку на спирт і 1,4 млрд грн від акцизів", -вважає директор ДП "Укрспирт" Михайло Лабутін.

"Коли прем"єр Яценюк пропонує виставити "Укрспирт" на приватизацію, то нагадує нерадивого господаря, який розпродає все своє господарство, а потім під тином жербакує у багатших сусідів, як ми це зараз робимо з Євросоюзом", - заявляють працівники спиртової галузі.

Крім спиртовиків, сьогодні під Верховною Радою зібралося й інші мітингувальники, серед яких науковці, вкладники, кредитори і представники букмекерського бізнесу України.

Зараз ви читаєте новину «Під Радою вимагали люструвати фіскала Хоменка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути