субота, 11 червня 2016 13:56

Під Чорнобилем прикордонники випробували радіаційний комплекс

Під Чорнобилем прикордонники випробували радіаційний комплекс

Фахівці-прикордонники в зоні відчуження в реальних умовах випробували мобільний радіаційний комплекс, передає прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Тестування проходило в умовах реального радіаційного забруднення, а саме в зоні безумовного відселення поблизу Чорнобильської АЕС. Фахівці-прикордонники мали на меті на практиці випробувати технічні можливості комплексу і відпрацювати методику експлуатації і тактики дій екіпажу. В ході випробування прикордонники провели аналіз даних, отриманих під час ведення радіаційної розвідки маршрутів", - йдеться в повідомленні.

За результатами першого етапу випробувань фахівці визначили, що цей комплекс здатний виявляти і визначати радіоактивні матеріали з високою точністю і в режимі онлайн здійснювати надточний моніторинг радіаційної обстановки.

Держприкордонслужба в цьому році отримала п'ять таких мобільних радіаційних комплексів в рамках реалізації спільного з Європейським союзом проекту матеріально-технічної допомоги "Розвиток можливостей по виявленню хімічних, біологічних, ядерних і радіоактивних речовин у прикордонників України та Молдови".

Зараз ви читаєте новину «Під Чорнобилем прикордонники випробували радіаційний комплекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути