понеділок, 30 травня 2016 20:43

Перша рота нової бригади НГУ закінчує навчання за стандартами НАТО
9

Фото: Анатолій Гаєвський

Днями перша бойова рота нової Бригади швидкого реагування Нацгвардії завершує чотиримісячний курс підготовки.

До підрозділу потрапили, як солдати з бойовим досвідом, так і новачки, пройшовши відбір. Готували бійців за стандартами НАТО. І не 2 місяці, як в армії, а чотири. Готувалися на полігоні в селищі Старому Бориспільського району.

"Не можна потренувати людину місяць і випустити на професійний ринг. А війна ще страшніша за ринг. Там не тільки нокаутують, а зазвичай вбивають, - каже ізраїльський інструктор бригади Цві Арієлі. - Тому місяць на підготовку, як в армії, це дуже мало. Немає жодної професійної армії в світі, де піхотинця готують один місяць. На Донбасі зараз маленька радянська армія воює з великою радянською армією. Скільки б ми не діставали зі складів старої бронетехніки, ворог дістане більше. Тому армію треба зробити якомога розумнішою. Важливими є не тільки тренування бійців. А й тренування штабів і офіцерів. Я бачу, що чотири місяці навчання замало. В Ізраїлі піхотинці не вчаться виготовляти саморобні вибухові пристрої. А українцям треба вчитися. Бо коли треба, до них на допомогу може не приїхати взвод саперів. Вважатиму успіхом, якщо ми створимо хоча б одну роту, в якій у кожного бійця будуть засоби нічного бачення. Радари, які визначають звідки ведеться вогонь. У командира буде планшет, на якому, сидячи в БТРі, він бачитиме де знаходиться кожен боєць. А не висовувати голову, щоб щось роздивитися. Якщо людей готувати і давати сучасне екіпірування, ми беззаперечно переможемо".

Після випуску на бійців чекають навчання на Яворівському полігоні з американцями, відпустка і відправлення на Донбас.

Зараз ви читаєте новину «Перша рота нової бригади НГУ закінчує навчання за стандартами НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути