неділя, 28 червня 2015 18:40

Переселенці з Донбасу - на Майдані, Ланцюг єдності — у Полтаві - найцікавіші акції тижня, що минає

Переселенці з Донбасу - на Майдані, Ланцюг єдності — у Полтаві - найцікавіші акції тижня, що минає
Фото: УНН

 Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 22 по 28 червня.

22 червня, Київ

Близько 200 переселенців і правозахисників відстоювали на майдані Незалежності в центрі Києва права мешканців зони антитерористичної операції на вільне пересування. Наприкінці акції учасники написали колективне відеозвернення до президента України, якого прямо звинувачували в тому, що, на думку демонстрантів, саме він особисто був ініціатором додаткових обмежень у новому "Порядку перетину".

 22 червня, Одеса

Біля пам'ятника Невідомому матросу зібралися активісти Куликового поля, щоб вшанувати пам'ять загиблих у роки Великої вітчизняної війни при обороні Одеси. Присутні поклали квіти до підніжжя монумента і, за традицією, виконали радянські пісні. На акції закликали до боротьби з "фашистською сутністю" і критикували політику США щодо інших держав.

23 червня, Полтава

У Корпусному парку зібралися ті, хто допомагає українській армії або просто переймається ситуацією в країні. Тримаючись за руки, вони утворили Живий Волонтерський Ланцюг Єдності. Акція мала на меті продемонструвати українським воїнам, що у них є надійний тил. Після цього усі бажаючи мали змогу розписатися на прапорі, який розгорнули поблизу монументу Слави. За словами організаторів, дана акція є ініціативою самих волонтерів і не носить політичного характеру.

 24 червня, Львів

Представники громадських і політичних організацій Львова скликали близько 500 людей на протест проти підвищення тарифів на комунальні послуги під приміщення міської ради та обласної адміністрації. Проте серед мітингарів було чимало п'яних та агресивних людей.

 25 червня, Одеса

Біля центрального одеського СІЗО відбувся пікет прихильників журналіста Артема Бузили, який раніше був затриманий СБУ за підозрою в сепаратизмі. Учасники акції тримали плакат з написом "FreeBuzila", вимагали припинити політично мотивовану справу і випустити журналіста на свободу. В акції брало участь близько 25 осіб. За участь платили по 100 грн. Деякі учасники та організатори раніше брали участь в акціях Народної Ради Бессарабії і Одеса за Порто-Франко. Замовник даного псевдо-протесту - одеський сепаратист Дмитро Одинов, керівник сепаратиської організації Одеська Дружина.

Зараз ви читаєте новину «Переселенці з Донбасу - на Майдані, Ланцюг єдності — у Полтаві - найцікавіші акції тижня, що минає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути