вівторок, 01 грудня 2015 16:30

Перед Новим роком Кремль залишив росіян без турецьких овочів та фруктів

Перед Новим роком Кремль залишив росіян без турецьких овочів та фруктів
Фото: www.bbc.com

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про введення економічних санкцій проти Туреччини. Про це повідомляє у своєму Twitter агентство Reuters з посиланням на уряд РФ.

В перелік турецьких товарів, імпорт яких в Росію обмежений або заборонений увійшли овочі (томати, цибуля ріпчаста і цибуля-шалот, капуста цвітна та броколі, огірки та корнішони), фрукти (апельсини, мандарини, виноград, яблука, груші, абрикоси, персики, сливи, суниця і полуниця), м'ясо курки та індички, а також сіль (включаючи столову і денатуровану) та свіжі гвоздики.

"При цьому встановлено, що обмеження щодо товарів, передбачених переліком, не поширюються на товари, що ввозяться для особистого користування в обсязі, дозволеному правом Євразійського економічного союзу", - йдеться в постанові.

Також встановлено перелік робіт, які турецьким фірмам заборонять виконувати на території Росії.

Крім цього, названі російські замовники, для яких не буде введена заборона на залучення нової турецької робочої сили з 2016 року. Також обрані контракти, на які не поширюється заборона на виконання робіт турецькими підрядниками.

Нагадаємо, що 28 листопада президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про заходи щодо забезпечення національної безпеки РФ і захист громадян РФ від злочинних та інших протиправних дій і про застосування спеціальних економічних заходів щодо Турецької Республіки". За підрахунками експертів з британської Capital Economics, економіка Туреччини може втратити 0,5% ВВП від введених Росією санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Перед Новим роком Кремль залишив росіян без турецьких овочів та фруктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути