вівторок, 06 жовтня 2015 17:31

Парубій розповів, чому силовіки не хотіли штурмувати будівлю СБУ в Луганську у 2014 році

Парубій розповів, чому силовіки не хотіли штурмувати будівлю СБУ в Луганську у 2014 році
Андрій Парубій. Фото: lenta.ru

У квітня 2014 року окремі підрозділи правоохоронців відкрито саботували рішення про штурм будівлі управління СБУ в Луганську, в якому сиділи місцеві терористи.

Про це в ефірі програми "Лівий Берег" з Сонею Кошкіній на телеканалі новин "24" заявив перший віце-спікер Верховної Ради, екс-секретар РНБО Андрій Парубій.

"Був загальний параліч силових органів, багато з яких ще думали про можливе повернення Януковича. І у нас було приблизно дві поведінкові реакції, перша: коли деякі підрозділи відверто переходили на бік супротивника, як сталося з Кримським" Беркутом ". І була друга, найбільш поширена - це просто саботаж. Просто саботаж рішень керівництва", - розповів про ситуацію в правоохоронних органах навесні 2014 Парубій.

За його словами, тільки рішення про штурм будівлі СБУ в Луганську приймалося 5 разів, проте штурму не відбувся.

"Саботаж силових підрозділів і витік інформації про наших діях. Але ключове - це саботаж підрозділів. Ви знаєте, деякі з них потім залишилися на боці України, тому я, знову -таки, не хочу впадати в деталізацію", - пояснив Парубій.

"Я наведу приклад, коли стоїть підрозділ Національної гвардії, у нас є певний час на висунення цього підрозділу і звідти є інформація, що підрозділ заблоковано і не може вийти. Я особисто виїхав на місце, а там стояло, може, сім чи вісім бабусь, які тримали транспаранти. Я кажу: "Хлопці вас же полк, а там стоїть вісім або дев'ять чоловік. Невже це є причиною того, що ви не змогли виконати бойове завдання? "- Додав віце-спікер.

Зараз ви читаєте новину «Парубій розповів, чому силовіки не хотіли штурмувати будівлю СБУ в Луганську у 2014 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути