Ексклюзиви
четвер, 05 вересня 2013 09:09

Парад гігантських квіткових скульптур Corso Zundert пройшов у Нідерландах
13

Фото: Фото: drunov.ru

У першу неділю вересня ожило невелике провінційне містечко Зюндерт, розташований на півдні Нідерландів. Там проходив найбільший в світі парад квіткових скульптур Corso Zundert .

Тисячі глядачів - молодих і старшого віку - вийшли на вулиці цього доглянутого і затишного містечка, щоб помилуватися двадцятьма монументальними скульптурами, цілком і повністю створеними з жоржин та інших квітів . Висота деяких скульптур досягала трьох - чотириповерхового будинку. Всі скульптури брали участь у конкурсі, і глядачі обирали найкращу з них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посеред пустелі стартував найнезвичніший фестиваль мистецтва

Переможцем цього року стала квіткова композиція під назвою Божевільне золото ( Gekkengoud ), яка зображує ацтекського правителя, повністю покритого золотом. У стародавні часи про одного з ацтекських правителів у іспанців ходила зловісна легенда, що одного тільки погляду на нього достатньо, щоб стати божевільним. Звідти і пішла назва цієї величезної квіткової скульптури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сад хризантем і витончений чорний дах - найкрасивіший замок Японії

Друге місце зайняла квіткова скульптура, що зображає незвичайну людину - дерево з величезними руками, а третє місце цього конкурсу відійшло гігантської свині, яка немов визирає з деревних коренів.

Цей парад квіткових статуй проводиться в Голландії кожен вересень. Важко навіть приблизно підрахувати неймовірну кількість квітів, які пішли на створення цих величезних скульптур. Найкраще, крім фотозвітів  переглянути ще й відеозвіти. Тільки живі кадри передають всю красу цих чудових, але на жаль, недовговічних творів квіткового мистецтва.

Зараз ви читаєте новину «Парад гігантських квіткових скульптур Corso Zundert пройшов у Нідерландах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути