Ексклюзиви
неділя, 16 жовтня 2016 20:24

Папа Римський канонізував 7 святих

Папа Римський канонізував 7 святих

Папа Римський Франциск проголосив імена 7 нових святих. Їхні портрети вивісили серед колон базиліки Святого Петра у Ватикані, де понтифік благословив 7 реліквій, що залишилися від святих.

Про це повідомляє "DW".

Церемонію просто неба відвідали 80 тис вірян. Серед них було багато аргентинців, які принесли статуетки Габріеля дель Розаріо Брохеро. Діяльність Брохеро, одного з канонізованих святих, слугувала натхненням, в тому числі, й для самого Франциска. Брохеро подорожував Аргентиною, опікувався розвитком церковних шкіл та допомогою людям, що страждали від епідемій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський та голова МОК відкрили спортивну конференцію

Святими також стали француз Саломон Леклер (1745 - 1792) та мексиканець Хосе Санчес Дель-Ріо (1913 - 1928), що стали жертвами революцій в своїх країнах. Серед трьох засновників чернечих орденів найбільш відомим є італієць Людовіко Павоні (1784 - 1849), який заснував в 1847 році "Конгрегацію синів Марії Іммакулати" - чернечий орден, який допомагав бідним і безробітним молодим людям. Проголошено святим й італійця Альфонсо Маріко Фуско (1839-1910), який заснував жіночий чернечий орден, що допомагав бідним селянам.

Іспанський єпископ Мануель Гонсалес Гарсія (1877 - 1940), також канонізований Франциском, заснував дві чернечі громади. Також канонізовано французьку черницю Елізабет де ла Трініте (1880 - 1906).

Проголошення святим в католицтві є другою стадією прославлення, яка відбувається після беатифікації (визнання блаженним - Gazeta.ua).

Нагадаємо, католицькі єпархії Італії зібрали 1 230 тисяч євро на користь України. Акція відбулась в рамках збірки оголошеної Папою Римським Франциском для допомоги Україні.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський канонізував 7 святих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути