вівторок, 15 травня 2012 15:20

"Папа + папа = плохо" - Донецьк повстав проти геїв
11

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні, 15 травня, в Донецьку відбулася хода, а потім і мітинг проти, як запевняли учасники заходу, гомосексуального терору. Близько 50 учасників акції скандували: "Геям ні", "Тато, мама і я - божа сім'я!". Велика частина виступаючих висловлювалася проти популяризації одностатевих стосунків, але деякі відкрито закликали "давить эту черную силу".

Учасники акції протесту, активну участь в якій взяли представники Української православної церкви Київського патріархату, вимагали скасувати запланований в столиці 20 травня гей-парад.

"Ми не проти цих людей, ми проти насадження гріха, проти культури диявола", - заявив Gazeta.ua батько Сергій з УПЦ КП.

За "продовження українського роду" та "нормальні стосунки між чоловіком і жінкою" виступили донецькі чорнобильці. Їм не подобається, що серед українських парламентарів нібито "багато секс-меншин".

"Не треба рекламувати цей свій спосіб життя, вже неможливо включити телевізор, дивитися гумористичні телепередачі без побоювання наткнутися на "цю" тему", - обурився сімейний лікар Сергій Северин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прихильникам Тимошенко під АП дорогу перекрив мітинг проти пропаганди гомосексуалізму

"Свободівці" виступили в числі активістів мітингу. Вони стверджували, що серед борців і патріотів не було і не може бути людей нетрадиційної орієнтації.

"Якщо чоловік настільки поганий, що уявляє себе жінкою, його треба лікувати!" - висловився Артур Шевцов з партії "Свобода".

Представник протестантської церкви Володимир Коваленко тут же висловив бажання зайнятися "лікуванням".

"У нас в церкві вже є люди, які відмовилися від "цього"! Ми допоможемо їм змінитися!" - заявив Володимир Коваленко.

"Мова йде про те, щоб гомосексуалізм не ставав критерієм публічності, - пояснив Gazeta.ua позицію "Свободи" Юрій Ноєвий, глава передвиборчого штабу партії "Свобода" в Донецьку. - Ми не хочемо жити як в Німеччині, де вже 70 тисяч дітей збираються віддавати на виховання одностатевим парам".

Козачий генерал Василь Лабунін виступив проти "культу сексу, насильства, садизму, зради і всякої аморальності".

На мітингу гомофобів ризикнули засвітитися три представники іншої точки зору.

"Коли владі потрібно відволікти увагу від бездарної політики, народу підсовують козлів відпущення. Зараз це геї. Фашиствуючі праві заробляють дивіденди на погромах і концтаборах", - вважає Максим Касянчук з громадської організації "Міжрегіональний центр ЛГБТ-досліджень Донбас-соцПроект".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві вперше пройде парад геїв і лесбіянок

Максим повідомив кореспонденту Gazeta.ua, що обов'язково візьме участь у київському гей-параді 20 травня, туди з'їдуться секс-меншини з усіх куточків країни. Крім гей-параду вони проведуть два дня в Києві, обговорюючи свої проблеми.

"В Україні всього 1% чоловіків практикує одностатеві стосунки, і третина з них перебувають в гетеросексуальних сім'ях, мають дітей. Так про яку загрозу йдеться?" - упевнений Касанчук.

"Присутні - в основному люди старшого покоління, навряд чи вони добре розуміють суть того, про що говорять", - поділилася з Gazeta.ua захисниця геїв і лесбіянок Валентина Павленко.

Учасники акції передали представникові облдержадміністрації резолюцію мітингу, в якій зажадали "захистити традиційні сімейні цінності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція переплутала спортивний забіг з гей-парадом

"Я резолюцію ще не читав, - заявив Gazeta.ua представник Донецької ОДА Віктор Ніколаєнко. - Але взагалі це дуже складне питання, не треба махати шашками".

Сьогодні вранці донецький голова Олександр Лук'янченко висловив своє ставлення до складного питання.

"У нас місто трудове, інші нахили, інший інтелектуальний багаж ..."Це" походить від байдикування", - сказав мер Донецька, запевняючи, що в Донецьку гей-парад неможливий.

Зараз ви читаєте новину «"Папа + папа = плохо" - Донецьк повстав проти геїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

358

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути