понеділок, 24 листопада 2014 16:36

"Ощадбанк" продовжив роботу в "ДНР" до початку грудня

Рішення продовжити роботу відділень держбанку в Донецьку і Луганську було підтримано керівництвом "народних республік"

Державний "Ощадбанк" продовжив працювати на територіях, підконтрольних терористичним організаціям "ДНР" та "ЛРН", принаймні, до початку грудня. Про це йдеться в офіційному заяві керівництва банку. "Звертаємося до всіх українських громадян, які перебувають на окремих територіях в районі проведення операції в Донецькій і Луганській областях:" Ощадбанк "не кине вас напризволяще", - йдеться в повідомленні банку.

 

За даними керівництва банку, основні його відділення в Донецьку, Луганську та інших великих містах, підконтрольних терористам, працюватимуть "принаймні" до 1 грудня 2014 року. Після цього основний український державний банк має намір розробити порядок вільного доступу до його послуг та посилити роботу своїх відділень у прифронтових районах Донбасу.

Цю інформацію "ощадбанку" підтвердили і терористи. Сьогодні глава "адміністрації" Донецька Ігор Мартинов заявив , що в місті продовжують роботу 109 відділень "Ощадбанку". "На сьогодні в місті працюють 109 відділень" Ощадбанку ", в касах яких можна зробити комунальні платежі. Ці гроші не йдуть з Донецька, а направляються комунальникам, що дає можливість виконувати необхідні роботи з експлуатації та відновленню об'єктів міського життєзабезпечення ", - повідомив Мартинов.

У Луганську незважаючи на прямі заборони керівництва держави, "Ощадбанк" може продовжити працювати і після початку грудня, але вже під виглядом "національного" банку "ЛНР". Як повідомив "прем'єр-міністр" псевдореспубліки Геннадій Ципкалов, "ЛНР" планує запустити власну банківську систему на базі українського "Ощадбанку", і сьогодні йде процес.

Ще 4 листопада Президент України Петро Порошенко підписав указ, який вводить в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) "Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій і Луганській областях". Відповідно до Указу, постанова уряду №595 від 7 листопада 2014 зажадала переведення всіх державних організацій та бюджетних установ з територій, контрольованих незаконними збройними формуваннями в Луганській та Донецькій областях, на підконтрольній Києву території.

Переважна більшість українських банків припинили роботу на контрольованих сепаратистами територіях ще влітку відповідно до введеного НБУ з 24 липня надзвичайним режимом роботи банківської системи в Донецькій, Луганській областях, проте розташовані там відділення Ощадбанк продовжував роботу. За свідченням учасників ринку, в Донецьку відділення та банкомати "Ощадного" продовжують інкасуватися і працювати по сусідству з компаніями, які перейшли на обслуговування в цей держбанк.

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «"Ощадбанк" продовжив роботу в "ДНР" до початку грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути