середа, 01 липня 2015 23:17

ООН надасть допомогу 500 тисячам жителів Донбасу

ООН надасть допомогу 500 тисячам жителів Донбасу
depo.ua

Всесвітня продовольча програма (ВПП) ООН ухвалила рішення про розширення операції з надання термінової допомоги жителям Донбасу.

Про це йдеться в оприлюдненому у Женеві повідомленні прес-служби ВПП ООН, передає ТАСС.

Завдання нового етапу гуманітарної роботи полягає в тому, щоб продовольчу допомогу до кінця року могли отримати 500 тисяч осіб, які постраждали унаслідок конфлікту.

"Це майже утричі більше, ніж число людей, яким ВПП надавала підтримку з листопада 2014 року через розподіл продуктів у Донецькій і Луганській областях. Розширивши тепер своє сприяння, ВПП здійснюватиме розподіл продовольства додатково в трьох областях – Харківській, Дніпропетровській і Запорізькій", – йдеться у повідомленні.

На початковому новому етапі роботи на сході Україні Всесвітня продовольча програма буде надавати підтримку нужденним "в школах, дитячих будинках, лікарнях та інших установах у районах, що не контрольовані урядом, а також постачати додаткове продовольство в цілях запобігання недоїдання серед дітей до двох років, які піддаються особливо високому ризику".

Також буде продовжено допомогу внутрішньо переміщеним особам у районах, що контрольовані урядом, – вони отримуватимуть готівкові кошти і ваучери на продукти. В інших місцях серед нужденних будуть розподілятися продовольчі набори.

За оцінками ООН, в Україні налічується понад 1,3 млн внутрішньо переміщених осіб. Всесвітня продовольча програма розраховує на підтримку своєї гуманітарної операції країнами-донорами.

"Для продовження надання допомоги до кінця 2015 року ВПП терміново потребує 30,3 млн доларів", – наголошується в повідомленні прес-служби організації.

Зараз ви читаєте новину «ООН надасть допомогу 500 тисячам жителів Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути